God jul!

Etter en nesten uproblematisk kryssing av sprekkområdet øst for Jutulstraumen har vi parkert tidlig i ettermiddag for å feire høytiden.

Laget på Fimbulisen: Elvar, Kjetil, Kirsty og Stein

God jul fra laget på Fimbulisen: Elvar, Kjetil, Kirsty og Stein. Foto: (Selvutløser) Elvar Ørn Kjartansson / Norsk Polarinstitutt

Kirsty lager havregrøt

Kirsty og Elvar hadde tre dager for seg selv på snøskuterturen rundt nordre Jutulstraumen. Her er Kirsty, ivrig etter å få ferdig havregrøten til frokost. Foto: Elvar Ørn Kjartansson / Norsk Polarinstitutt

Forsker drikker kaffe

Og selvsagt: Ingen jul uten skikkelig kaffe! Foto: Elvar Ørn Kjartansson / Norsk Polarinstitutt

Det er jul så hvit som den kan bli, med den reineste snø så langt øyet kan se og et lavt, hvitt skydekke. Faktisk er det nesten blindføre, men ikke desto mindre er det en svært god dag for oss. Vel vitende om at vi har fullført hver eneste en av de planlagte oppgavene på Jutulstraumen og at reisen herfra til Troll blir sikker og uten fallgruver, kan vi glede oss til et tradisjonelt, norsk julemåltid i kveld med pinnekjøtt, kålrabistappe, akevitt og mandelkake, og selvsagt noen telefoner hjem over Inmarsat.

Både for nordmenn og islendinger er det vel selve julekvelden som er viktigst, men siden vi også har et britisk ekspedisjonsmedlem må vi selvsagt også gjøre litt ekstra ut av første juledags frokost. Deretter vil vi igjen sette oss i bevegelse, slik at vi kan komme i gang med forskningsprogrammet på østre Fimbulisen mens været ennå er bra. Siden de fleste av dere sikkert har andre ting å gjøre i morgen enn å lese blogger fra Antarktis, er vi tilbake med et nytt dagbokinnlegg på andre juledag.

Her og nå vil vi først og fremst ønske en riktig god jul til alle våre lesere; familie, slekt, venner og kolleger. Det er godt å ha dere alle med oss på denne reisen.