Grunnlovseilasen ankrer opp i Tromsø

Grunnlovseilasen er i Tromsø den 16. og 17. mai og inviterer til åpen båt og kulturelle innslag.

none

SKJERVØY Grunnlovsseilasen ankret opp på Skjervøy på morningen 16. mai, før de satt kurs mot neste kai i Tromsø.

none

Grunnlovsseilasen 2014 er en ekspedisjon langs norskekysten med det historiske seilskipet Anna Rogde, i anledning Grunnlovsjubiléet.

Når Anna Rogde nærmer seg Tromsø på kvelden 16. mai er det Sør-Tromsøya skolekorps som spiller, og ønsker seilskipet og mannskapet velkommen. Grunnlovsseilasens egen fanfare, komponert av Bjørn Andor Drage, fremføres når Anna Rogde legger til kai ved Polarmuséet. Grunnlovsseilasens egen skuespiller,  Kristian Fr. Figenschow, HT, seilasmusiker Mimmi Tamba og mannskap hilser byen, og ordfører Jens Johan Hjorth ønsker Anna Rogde velkommen. På kvelden er det Åpen båt for folk som vil ta en kikk i den gamle seilskuta. 

På 17. mai blir det blant annet kulturinnslag og tale ved Grunnlovsseilasens prosjektleder, ass. fylkesmann Bård Pedersen. Ordfører og representant fra Ungdomsrådet overleverer "Tromsø´s løfter for fremtiden" til Anna Rogdes skipper. På ettermiddagen seiler Anna Rogde videre sørover med neste stopp Finnsnes.

Norsk Polarinstitutt er initiativtaker til seilasen, og Polarinstituttet vil være om bord langs hele kysten for å informere om klimaendringer inkludert havnivåstigning, og miljøgifter med spesiell fokus på plast i fugl.

Seilasen startet i Hammerfest 14. mai og skal ende opp på Eidsvoll den 7. juni. Seilasen skal ha form av en tidsreise/kunnskapsreise langs norskekysten.

Grunnlovsseilasen kan følges på Facebook