Ny bok om voksende miljøproblem

Plast er et stort miljøproblem, og boka skildrer blant annet hvordan havet, sjøfuglenes matfat, er i ferd med å bli en søppeldynge hvor alt liv er truet.

kvinne poserer foran en stabel bøker

Forfatter Kirsti Blom under dagens lansering. Blom har tidligere gitt ut en rekke fagbøker for barn og ungdom.  Foto: Jan Roald / Norsk Polarinstitutt

kvinne poserer foran en stabel bøker

Seniorforsker Geir Wing Gabrielsen har lang erfaring innen arbeid med miljøgifter og forsøpling i havet. Søppelplasten og havet er hans andre bok i samarbeid med Kirsti Blom. Foto: Jan Roald / Norsk Polarinstitutt

– Dersom vi ikke gjør noe nå vil det om 50 år være mer plast enn fisk i havet, sa seniorforsker ved Norsk Polarinstitutt, Geir Wing Gabrielsen, da boka Søppelplasten i havet ble lansert i Norsk Polarinstitutts bibliotek i formiddag.

Boka, som han har skrevet i tospann med forfatter Kirsti Blom, skildrer hvordan havhestens matfat er i ferd med å fylles opp av søppel.

I 2014 ble det produsert ca. 311 millioner tonn plast i verden – et antall som bare vil øke de neste årene. Kun 14 prosent av plasten resirkuleres.

Boka er beregnet på barn og unge. I løpet av høsten ventes en engelsk versjon å være på plass.

Bestill boka

Boka er utgitt av forlaget Cappelen Damm og støttet av Faglitterært fond, Framsenteret, Norsk Polarinstitutt og Svalbard Miljøvernfond.