Marsj for vitenskapen

Lørdag 22. april arrangeres March for Science til forsvar for vitenskapen. I Norge vil det bli markeringer i Ny-Ålesund, Longyearbyen, Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Oslo.

Forskning på Fimbulisen

Forskning på Fimbulisen. Foto: Elvar Örn Kjartansson, Norsk Polarinstitutt.

March for Science inviterer alle som er opptatt av et kunnskapsbasert samfunn, uavhengig forskning og uredd forskningsformidling til å delta.

Initiativtakerne mener at kunnskapsgrunnlaget er under press. Sterke politiske og økonomiske krefter ønsker å styre forskningens retning og resultat, forskere blir presset eller truet til ikke å formidle forskningsresultater, og "falske nyheter" florerer i media for å undergrave vitenskapelige funn. Når vi ikke lenger er enige om hva som er sant, blir det umulig å ha meningsfylte debatter og å arbeide mot felles mål, heter det i pressemeldingen.

Dette er en global og ikke-politisk aksjon for å støtte uavhengig vitenskap og et kunnskapsbasert samfunn, og over 400 byer over hele verden skal ha markeringer.

I Tromsø skal direktøren for Norsk Polarinstitutt, Jan-Gunnar Winther, holde appell. I Longyearbyen blir det apell ved internasjonal direktør Kim Holmén. Det jobbes også for å lage verdens nordligste marsj i Ny-Ålesund på Svalbard.

Les mer om arrangementet her.