Nyheter

Polarinstituttet publiserer regelmessig nyheter om polar forskning, forvaltning, ekspedisjoner, formidling, dyreliv i Arktis og Antarktis og mye mer.

Vis:
 • Jan-Gunnar Winther i dokumentar om klimaendringer

  Polarinstituttets direktør, Dr. Jan-Gunnar Winther, deltok i «Warmer», en dokumentar i to deler om klimendinger, som hadde premiere på den Filippinske nyhetskanalen ABS-CBN News Channel 28. mars 2016.

 • Miljøverndepartementet bevilger en halv million til klimautstilling i Tromsø

  Norsk Polarinstitutts senter ICE (is, klima og økosystemer) skal drifte utstillingen, som forventes å stå ferdig i løpet av 2012.

 • Avlyser padletur grunnet logistiske problemer

  Direktør Jan-Gunnar Winther og ekspedisjonskoordinator John Guldahl fra Norsk Polarinstitutt hadde planlagt å markere Nansen-Amundsenåret 2011 med padletur til Nordpolen. Hensikten med padleturen skulle være å vise at klimaendringene gjør polisen så svekket at man kan komme seg dit ved hjelp av kajakk. Nå er turen bokstavelig talt lagt på is, grunnet logistiske problemer.

 • Norsk-russisk felleserklæring styrker nytt Senter for klima og miljø i Tromsø

  Norsk-russisk felleserklæring fra statsminister Jens Stoltenberg og den russiske presidenten, Dmitrij Medvedjev, styrker Senter for klima og miljø som åpner i Tromsø til høsten.

 • Første fagrådsmøte i ICE

  Onsdag 23. september hadde fagrådet i ICE (senter for is, klima og økosystemer) sitt første møte. Fagrådet er oppnevnt av Miljøverndepartementet og oppnevnelsen gjelder for tre år.