ICE fimbulskole

Velkommen til ICE-skole om «Fimbulisen fra topp til tå». Alle ungdomskoler i Norge har fått invitasjon og en plakat som inviterer til å være med på denne forskningen – «live». Ekspedisjonen startet høsten 2009, og fortsetter med sesong 2 i november 2010.

Hva kan du gjøre?

Pingviner på fastis ved isbrem

Pingviner på landfast is ved fronten av Fimbulisen. Foto: Kåre Monrad Bratlien

 

Vinn forskningsreise til Svalbard!

Forskningsparken i Longyearbyen

Forskningsparken i Longyearbyen. Foto: Ann Kristin Balto/Norsk Polarinstitutt

Konkurransen er nå avsluttet, og vinnerne ble Åkra ungdomsskule som ble belønnet med en opplevelsesrik tur til Svalbard.

Konkurranseteksten var følgende:

Delta i ICE Fimbulskole og send inn din gruppes elevprosjekt. Da deltar dere i konkurransen om en forskningsreise til Tromsø og Svalbard for inntil seks elever og en lærer. Gruppa får besøke ICE og Norsk Polarinstitutt i Tromsø og på Svalbard, og får innblikk i den forskningen som drives i Arktis og Antarktis.

Dere kan bruke våre forslag til prosjektoppgaver, eller dere kan selv komme opp med egne ideer. Kriteriene for konkurransen er at prosjektene er relevante for forskning i Arktis og/eller Antarktis, og inneholder stikkordene is, klima og økosystem.

Opptatt av klima?

Ivan Pananin ved losseplassen

«Ivan Pananin» har lagt til kai ved Fimbulisen. Foto: Johan Hustadnes

Av hva som skjer globalt? Nysgjerrig, lyst til å gjøre noe spennende? Da er dette noe for deg. Velkommen til ICE Fimbulskole! Fimbulisen fra topp til tå!