Personvernerklæring Norsk Polarinstitutt

Behandling av personopplysninger i Norsk Polarinstitutt («Polarinstituttet» og «vi»)

Hvis du bestiller foto, film, kart eller andre produkter eller på annen måte registreres som bruker av våre tjenester vil vi i Polarinstituttet registrere, behandle og lagre personopplysninger om deg. Slike persondata blir lagret på forsvarlig vis og blir kun i noen tilfeller utlevert til andre parter (se nedenfor). Persondata vi ikke er lovpålagt å lagre, kan slettes på oppfordring.

Behandlingsansvarlig for disse opplysningene er Norsk Polarinstitutt v/direktøren. Dersom ansvaret er delegert, vil det framkomme særskilt. Vår postadresse er: Norsk Polarinstitutt, Framsenteret, 9296 Tromsø.

Hvorfor samler vi inn opplysningene og hvordan bruker vi dem?

Opplysningene samles inn for å betjene deg som interessent, og vi anvender disse til forskjellig formål avhengig av hvordan vi kommer i kontakt med deg. Nedenfor spesifiseres dette.

  1. Brukeropplysninger. Når du registrerer deg som bruker i bildearkivet eller nettbutikken eller henvender deg med andre ønsker om at vi skal utføre en tjeneste for deg, registreres navn, kontaktopplysninger og evt. ordrehistorikk.
  2. Internett. Når du bruker våre nettsteder (inkludert bildearkivet uten å registrere deg som bruker) registreres aggregerte data. Den enkelte bruker kan ikke identifiseres. Vi bruker analyseverktøy og informasjonskapsler/cookies, se nedenfor.
  3. Kontaktlister. For kontaktlister til f.eks. Polar bokkafé og Fredagsforedrag, brukes dataene til å sende informasjon om eller invitasjon til relevante arrangementer.

Statistikk og analyse

Vi jobber løpende med å forbedre våre nettsider, og kunnskap om hvordan våre nettsider faktisk fungerer er viktig i denne prosessen. For å få innsikt i dette benyttes et statistikk- og analyseverktøy (Google Analytics). Informasjonskapslene settes og behandles av Google. For nærmere beskrivelse, se Google sin personvernpolicy

Informasjonskapsler

Våre nettsteder bruker informasjonskapsler, også kjent som cookies. Dette er små filer som inneholder små biter informasjon, og som lagres på din enhet via nettleseren. Når du benytter nettjenester fra Norsk Polarinstitutt anses dette som at du gir ditt samtykke til at disse kan sette informasjonskapsler. De fleste nettlesere aksepterer cookies automatisk. Du kan selv endre innstillingene i nettleseren om du ikke ønsker å akseptere bruken av disse.

Formål og opplysninger

Norsk Polarinstitutt har ikke som hensikt å kartlegge enkeltbrukeres bruksmønster eller annen informasjon som vil kunne krenke personvernet. Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre din opplevelse bedre – spesielt i fremtiden. På nettstedet er informasjonskapslene som settes i hovedsak knyttet til besøksstatistikk og -analyse, og innsikt i deling i sosiale medier.

Hvem deler vi informasjonen med?

  1. Fakturering fra Norsk Polarinstitutt skjer gjennom Direktoratet for økonomistyring (DFØ) som lagrer og oppbevarer persondata på de som kjøper varer eller tjenester fra oss.
  2. Google Analytics, Site Improve og andre ihht til liste over informasjonskapsler (se nedenfor).  
  3. AddThis (se nedenfor)

Silverstep, som brukes til å registerer salg, bestillinger og utlån av utstyr på Svalbard. Systemet eies av firma Intershare som håndterer og lagrer persondataene. Firmaet har forpliktet seg til å ivareta dataene på forsvarlig måte.

Deling i sosiale medier o.l.

Vi ønsker at det skal være enkelt for deg å dele vårt innhold, og har derfor integrert en tredjepartsløsning spesiallaget for dette (AddThis). Informasjonskapslene settes og behandles av AddThis. For nærmere beskrivelse, se AddThis sin personvernpolicy. Kort oppsummert sier den at ingen opplysninger brukes for å identifisere deg som person, med unntak av det du eventuelt selv måtte oppgi. Noe av datainnsamlingen til AddThis er knyttet til målrettet annonsering. Det er mulig å omgå dette ved å legge til en personlig innstilling.

Dine rettigheter

Du har rett til å kreve innsyn, retting, videreformidling, begrensning eller sletting av personopplysningene som vi behandler om deg. Du kan lese mer om rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no. Vi sletter normalt persondata inntil to år etter at avtalen og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt. Disse rettighetene begrenses som følge av lov. Vi besvarer henvendelser så raskt som mulig, senest en måned etter at du har kontaktet oss. Innsynsforespørsler besvares innen 14 dager.

Har du spørsmål eller ønsker å slette personopplysninger, kan du kontakte oss på , telefon 77 75 05 00, eller ta direkte kontakt med følgende personer:

Internett: Nettredaktør Janne Schreuder,

Film og foto: Bildearkivar Ann Kristin Balto,

Klager

All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området. Dersom du mener vi ikke har behandlet dine personopplysninger på korrekt måte, kontakt Norsk Polarinstitutts personvernombud via eller telefon 77750500. Vi vil be deg bekrefte din identitet før du kan ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Du har også rett til å klage til Datatilsynet, se www.datatilsynet.no

Endringer i personvernerklæringen

Polarinstituttet vil oppdatere personvernerklæringen etter behov. Siste versjon vil alltid finnes på nettsiden.

Oversikt over informasjonskapsler
NavnFormålLevetidKnyttet til
JSESSIONID Brukes for å knytte sammen flere forespørsler som skjer i løpet av samme sesjon (økt). Sesjonen Nettstedet selv
__atssc Brukes for å holde rede på antall delinger frem til delingscache er oppdatert. 2 år AddThis
__atuvc Brukes for å kunne vise deg oppdatert antall delinger for en artikkel dersom du selv deler og kommer tilbake til siden igjen senere, men uten at delingscache er oppdatert. Ingen informasjon fra denne informasjonskapselen sendes tilbake til AddThis, den opprettes og brukes kun på klientsiden. 2 år AddThis
__atuvs Brukes for å kunne vise deg oppdatert antall delinger for en artikkel dersom du selv deler og kommer tilbake til siden igjen senere, men uten at delingscache er oppdatert. Ingen informasjon fra denne informasjonskapselen sendes tilbake til AddThis, den opprettes og brukes kun på klientsiden. 30 min AddThis
__utma Brukes for å skille mellom brukere og sesjoner (økter). Oppdateres hver gang nye data sendes til Google Analytics. 2 år Google Analytics
__utmb Brukes til å identifisere nye sesjoner (økter) og besøk. Oppdateres hver gang nye data sendes til Google Analytics. 30 min Google Analytics
__utmc Foreldet, brukes i dag kun for ineroperabilitet med utdaterte versjoner. Historisk sett brukt sammen med __utmb for å avgjøre når en bruker var i en ny økt / nytt besøk. Sesjonen Google Analytics
__utmt Brukes for å kontrollere flyten av forespørsler. 10 min Google Analytics
__utmv Brukes til å lagre tilpassede variabler pr. besøk. Oppdateres hver gang nye data sendes til Google Analytics. 2 år Google Analytics
__utmz Brukes for å holde rede på trafikkilden eller kampanjen som sier noe om hvordan brukeren kom til nettstedet. Oppdateres hver gang nye data sendes til Google Analytics. 6 mnd Google Analytics
_ga Brukes for å skille mellom ulike brukere. 2 år Google Analytics
di Brukes til å holde rede på andre informasjonskapslers utløpstid. 2 år AddThis
di2 Brukes til å holde rede på andre informasjonskapslers utløpstid. 2 år AddThis
dt Brukes til å holde rede på andre informasjonskapslers utløpstid. 1 mnd AddThis
loc Brukes for å hjelpe utgivere med å forstå omtrentlig hvor hen i verden deres innhold blir delt fra. (Geolokalisering.) 2 år AddThis
ssc Brukes til å fange opp delinger og sosial aktivitet. 2 år AddThis
psc Brukes til å fange opp delinger og sosial aktivitet. 2 år AddThis
uid Maskingenerert bruker-ID. 2 år AddThis
um Brukes til å fange opp delinger og sosial aktivitet. 2 år AddThis
uvc Brukes til å fange opp delinger og sosial aktivitet. 2 år AddThis
vc Brukes av tjenesten. (Ukjent formål. Antas ikke i bruk lengre.) 2 år AddThis

Denne listen over informasjonskapsler gir ikke nødvendigvis en komplett oversikt over informasjonskapslene som potensielt vil kunne settes ved bruk av nettstedene. Enkelte av våre nettsider har integrert innhold fra andre nettsteder/tjenester (typisk YouTube, Vimeo og/eller Google Maps). I slike tilfeller vil det integrerte innholdet kunne sette sine egne informasjonskapsler.

Mer om informasjonskapsler satt av Google Analytics

Mer om informasjonskapsler satt av AddThis

Mer om informasjonskapsler satt av YouTube og Google Maps

Mer om informasjonskapsler satt av Vimeo