Forfremmet til en overordnet rolle i  instituttet.

Den 1. januar startet Ellen Øseth som assisterende direktør og avdelingsdirektør for administrasjonen ved Norsk Polarinstitutt, og tar med disse endringene sete i ledergruppen. 

Ellen Øseth er ny assisterende direktør og direktør for administrasjonsavdelingen ved Norsk Polarinstitutt. Foto: Jan Roald /  Norsk Polarinstitutt 

Ledelse, kunnskap, faglige råd og trivsel 

De fem siste årene har Øseth ledet Seksjon for miljørådgivning ved polarinstituttet.  

Administrasjonsavdelingen, som Øseth nå skal lede, består av 15 ansatte fordelt på seksjoner for økonomi- og personal.

Hun ser frem til å ta fatt på de nye oppgavene ved instituttet.  

– Det blir mange spennende oppgaver å ta tak i.  Jeg gleder meg veldig til å ta en større del i den strategiske ledelsen av Norsk Polarinstitutt. Jeg vil jobbe for at vi fortsatt leverer ny kunnskap og faglige råd av høy kvalitet, samtidig som polarinstituttet er en god arbeidsplass der de ansatte trives, sier Øseth. 

Ellen Øseth startet sin karriere ved polarinstituttet som klimarådgiver i 2009, ved Seksjon for miljørådgivning (SMIR). Foto: Øystein Overrein / Norsk Polarinstitutt 

Startet som klimarådgiver   

Øseth har arbeidet ved polarinstituttet siden 2009, først som klimarådgiver, deretter som seniorrådgiver før hun ble seksjonsleder i 2017. Hun har mastergrad i fiskerifag fra UiT Norges arktiske universitet, og skrev hovedoppgave om forvaltning av kongekrabbe.

Øseth har hatt sentrale verv i politikken både før og under sin tid ved polarinstituttet. Hun ledet studentenes øverste organ ved UiT, Studentstyret, og var representant for SV i Fylkestinget i Troms fra 2003 til 2019. I 2013  var hun statssekretær i Miljøverndepartementet under minister Bård Vegar Solhjell.

Ellens bakgrunn vil styrke ledergruppen, sier direktør Ole Arve Misund. Foto: Malin Alette Hansen / Norsk Polarinstitutt 

Faglig sterk og engasjert 

Direktør Ole Arve Misund er fornøyd med at Øseth nå er en del av toppledelsen ved instituttet.

– Ellen har over år vist at hun er en faglig sterk og engasjert ansatt, hennes erfaring fra de ulike rollene hun har hatt ved instituttet – og bakgrunn fra studie, politikk og øvrig erfaring, vil bidra til å styrke ledergruppen. Vi er glad for å ha henne med på laget i ledergruppen, sier Misund.

Øseth tar over rollene som assisterende direktør og avdelingsdirektør for administrasjonen etter Geir Andersen, som fra nyttår er ny direktør for økonomi og finans  i Tromsø kommune.