...og vinn en flott isbjørnbok! 

…det er lov å bruke humor, og selv om denne tegningen er lystig, så har den et alvorlig bakteppe: Mye søppel ender i havet og forurenser leveområdene til mange dyr. Tegning: Nils Peterson

I innspurten til påsken retter vi blikket, eller penselen, mot dyrelivet i Arktis og inviterer små som store til å tegne isbjørn og sende tegningene til Norsk Polarinstitutt.  Av alle innsendte tegninger trekker vi ut tre vinnere som hver får en bok om isbjørn! 

Men for å vinne bøker må du følge Norsk Polarinstitutt på Instagram og Facebook  og bruke hashtaggene #vilikeisbjørn og #norskpolarinstitutt. 

Du står fritt til å tegne hva du vil, så lenge tegningen handler om isbjørn. Det kan være små isbjørnunger, isbjørn som vandrer på isen, isbjørn som svømmer, sloss eller fanger sel, isbjørn med plast rundt kroppen (det kan skje fordi det er mye plastsøppel i havet)  eller hva med en fantasi-isbjørn!?

Valget av teknikk er også helt opp til deg.

Du kan for eksempel bruke: 

  • Blyant, fargestifter, tusj, glitter eller lim   
  • Hva med å male? 
  • Tegne via datamaskin eller mobilapp 
  • Lage en 3D-tegning! 

Det er med andre ord fritt fram, tegn DIN isbjørn, alle bidrag mottas med stor takk! 

Når du er ferdig med tegningen, sender du den i JPG- eller PNG-format til balto@npolar.no. Merk e-posten med ISBJØRNTEGNING, og før opp navnet ditt og adresse. Vi viser alle tegningene på Facebook og Instagram når konkurransen er avsluttet, enten du vinner bok eller ikke.  

Fristen for å sende inn tegninger er 30. april 2020.

Les mer om isbjørn.  

Lykke til! 

Vår eminente tegner Jan Roald har laget en trinn for trinn tegneinstruks for dere som trenger et dytt for å komme i gang: